فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی ایلام - سال بیست و سوم شماره 2 (پیاپی 91، خرداد 1394)

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال بیست و سوم شماره 2 (پیاپی 91، خرداد 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/10
  • تعداد عناوین: 20
|
  • مصطفی باران چی، عبدالرضا کاظمی، حمید آقاعلی نژاد، مریم اصفهانی، راضیه دباغ زاده صفحه 1
    مقدمه

    انواع فعالیت های ورزشی می توانند موجب بروز پاسخ های مختلف سیستم ایمنی و هورمونی بدن انسان شوند. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه اثرات حاد سه نوع فعالیت ورزشی استقامتی، مقاومتی و موازی بر غلظت سرمی اینترلوکین 10و کورتیزول و شمار لوکوسیت ها در مردان جوان فعال بود.

    مواد و روش ها

    بیست مرد جوان سالم و فعال (میانگین سنی66/2±69/21 سال، شاخص توده بدنی 89/1±92/21، درصد چربی 05/3±49/14)، داوطلبانه به عنوان نمونه آماری این پژوهش، به صورت تصادفی به سه گروه فعالیت استقامتی (7 نفر)، فعالیت مقاومتی (6 نفر)، فعالیت موازی (7 نفر) تقسیم شدند. پروتکل هر سه فعالیت همزمان در مدت 45 دقیقه انجام شد. قبل، بلافاصله و یک ساعت پس از فعالیت، غلظت سرمی اینترلوکین 10 و کورتیزول با روش الایزا اندازه گیری و شمارش لوکوسیت ها انجام شد. آنالیز داده ها با استفاده ازآزمون های تحلیل واریانس با اندازه گیری های تکراری، آنالیز واریانس یک طرفه و تعقیبی LSD و آزمون تی زوجی با سطح معنی داری P <0.05 استفاده شد.

    یافته های پژوهش

    سطح سرمی اینترلوکین 10 در هر سه دوره زمانی، بین سه نوع ورزش استقامتی، مقاومتی و موازی تفاوت معنی داری داشت. پاسخ کورتیزول بلافاصله پس از ورزش و نیز یک ساعت بعد، بین سه نوع فعالیت ورزشی تفاوت معنی داری را نشان داد. همچنین، شمار لوکوسیت ها بلافاصله پس از ورزش بین سه نوع فعالیت تفاوت معنی داری داشت(P<0.05).

    بحث و نتیجه گیری

    پاسخ های اینترلوکین 10، کورتیزول و لوکوسیت ها به ورزش، به نوع فعالیت بستگی دارد. همچنین ترکیب فعالیت های مقاومتی و استقامتی (به صورت موازی) می تواند موجب پاسخ هایی متفاوت از هر دو نوع فعالیت شود و تا حدودی موجب تعدیل در پاسخ ها می شود.

    کلیدواژگان: اینترلوکین 10، کورتیزول، لوکوسیت، نوع فعالیت ورزشی، مردان فعال
  • ولی سرسنگی، حجت کاکایی*، هاجر پورمراد، هاجر فروغی دهنوی، احسان ابویی مهریزی، عزیز رحیمی زاده، عباس نصراللهی صفحه 12
    مقدمه

    در دنیای پیشرفته و مدرن امروز کلیه کارها به تکنولوژی پیچیده و پر مخاطره وابسته است. بیمارستان ها نیز از جمله مکان های پرخطر هستند که رعایت ملاحظات ایمنی در بخش های مختلف آن منجر به کاهش خطرات و دعاوی احتمالی می شود. سیستم حرارت مرکزی مانند قلب بیمارستان است که نه تنها به ایجاد تهویه مطبوع بلکه به بهبود شرایط بیمار نیز کمک می کند. هدف از این مطالعه شناسایی و ارزیابی ریسک خطرات موجود با استفاده از روش ردیابی انرژی و تحلیل حفاظ ها(ETBA) در سیستم حرارت مرکزی بیمارستان بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه موردی در سال 1392 در قسمت حرارت مرکزی بیمارستان شهید بهشتی کاشان انجام گرفت. جهت شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک از روش ETBA استفاده شد. اطلاعات مورد نیاز جهت انجام این مطالعه با استفاده از روش های مشاهده میدانی، مصاحبه با پرسنل و مهندسین، چک لیست انرژی، بررسی مدارک فنی و نقشه های موجود توسط تیم بررسی گردآوری شد.

    یافته های پژوهش

    در مجموع 8 انرژی و 35 خطر بالقوه شناسایی شد که از بین آن ها ریسک 12 خطر غیر قابل قبول، 20 خطر نامطلوب و 3 خطر قابل قبول برآورد شد. بیشترین سطوح ریسک مربوط به انرژی شیمیایی و انرژی الکتریسیته بود.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به بالا بودن تعداد خطرات شناسایی شده و ریسک مربوط به آن ها در قسمت حرارت مرکزی بیمارستان، جهت جلوگیری از بروز حوادث لازم است اقدامات اصلاحی در جهت کاهش سطح ریسک خطرات در این محیط انجام گیرد.

    کلیدواژگان: ریسک، خطر، ارزیابی ریسک، ETBA، سیستم حرارت مرکزی
  • نسیم بابک نژاد، سیدعلی اصغر مشتاقی، کهین شاهانی پور صفحه 21
    مقدمه

    مس یکی از مهم ترین عناصر سنگین می باشد. با توجه به اهمیت مس و کاربرد هایی که این فلز در پزشکی و صنعت دارد، بررسی تاثیر آن بر زندگی انسان و بروز اختلال در پارامترهای مختلف حیات امری لازم و ضروری به نظر می رسد. این مطالعه به بررسی اثرات سمی عنصر مس بر روی پارامترهای سرمی مربوط به عملکرد کلیه می پردازد.

    مواد و روش ها

    رت های نر بالغ از نژاد ویستار به 3 گروه تقسیم گردیدند. کلرید مس با مقدار 5/0 و 5/1 میلی گرم/کیلوگرم و 5/0 سی سی سرم فیزیولوژی برای گروه کنترل، روزانه به صورت داخل صفاقی به مدت سه هفته به رت ها تزریق گردیدند. سپس، سطح سرمی پارامترهای مربوط به عملکرد کلیه(سدیم، پتاسیم، اوره، کراتینین و پروتئین) اندازه گیری شد.

    یافته های پژوهشی

     در معرض قرارگیری با کلرید مس سبب کاهش سطح اوره، سدیم و پروتئین و افزایش معنی دار سطح کراتینین و پتاسیم سرم نسبت به گروه کنترل گردید. این اثرات وابسته به دوز بودند به نحوی که در مقادیر 5/1 میلی گرم/کیلوگرم کلرید مس مسمومیت حاصله از این عنصر افزایش یافته است(P<0.05).

    بحث و نتیجه گیری

    یافته های مطالعه حاضر نشان می دهند که متعاقب در معرض قرارگیری با کلرید مس عملکرد کلیه دچار اختلال می شود. از آن جا که مس در اعمال بدن نقش مهمی دارد باید توجه بیشتری به مسمومیت با این عنصر مبذول گردد.

    کلیدواژگان: سمیت، مس، عملکرد کلیه
  • یاسان الله پوراشرف، فاطمه صیادی، صفورا غلامی، کاظم شفیعی صفحه 28
    مقدمه

    تحلیل رفتگی، احساس از دست دادن انرژی و بی قدرتی، ناامیدی و ناتوانی است. کیفیت به عنوان ارضای نیازهای مشتریان تعریف می شود. این تعریف بر توانایی سازمان جهت تعیین نیازها و خواسته های مشتریان و برآورده کردن این نیازها تاکید دارد. ادراک کیفیت خدمات توسط بیماران می تواند به پرستاران که به صورت مداوم با بیماران در ارتباط هستند منتقل شود.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی است که بر روی 100 نفر از بیماران و 100 نفر از پرستاران که توسط نمونه گیری آسان به دست آمدند انجام شد. ابزار مورد استفاده پرسش نامه ای دو بخشی مشتمل بر پرسش نامه تحلیل رفتگی شغلی پرستاران مسلش و جکسون (1981) و پرسش نامه استاندارد سنجش ادراک کیفیت خدمات سروکوال زدهمل و بیتنر(1996) بود. پایایی و روایی پرسش نامه ها تایید شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 آنالیز گردید و آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون ساده خطی، آنالیز واریانس، آزمون رتبه بندی فریدمن مورد استفاده قرار گرفتند.

    یافته های پژوهش

     ادراک بیماران از کیفیت خدمات و ابعاد آن بر تحلیل رفتگی شغلی پرستاران موثر بودند. همدلی (β=0.577، P<0.50)، ملموس بودن (β=0.486، P<0.50)، تضمین (β=0.472، P<0.50)، قابلیت اعتماد (β=0.144، P<0.50) و پاسخگویی (β=0.025، P<0.50)، به ترتیب بیشترین اثر معنادار منفی بر تحلیل رفتگی پرستاران دارند.

    بحث و نتیجه گیری

    با ارائه خدمات بهتر و توجه به بیماران می توان رضایت و وفاداری آنان را تامین نمود و مانع از تحلیل رفتگی کارکنان و پرستان بیمارستان شد.

    کلیدواژگان: پرستاران، بیمارستان، فرسودگی شغلی، سروکوال، کیفیت
  • ناصر جان محمدی، آرام تیرگر، عاتکه بابازاده، فاطمه سروی صفحه 36
    مقدمه

    هر چند امروزه توسعه صنعتی و گسترش تکنولوژی زمینه ساز رفاه و آسایش انسان گشته است، اما از پیامدهای ناگوار آن حوادث شغلی می باشد که تهدیدی جدی برای سلامت به شمار می آید. این مطالعه به منظور بررسی همه گیر شناختی جراحات استخوان و بافت نرم در بیماران بستری بیمارستان شهید بهشتی بابل انجام گردید.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی تمام بیمارانی که به علت جراحات استخوان و بافت نرم اندام ها ناشی از حوادث شغلی در بخش ارتوپدی بیمارستان شهید بهشتی شهرستان بابل از 1389 تا 1391 بستری شدند، وارد مطالعه گردیدند. اطلاعات شامل شاخص های دموگرافیک، شغل، سابقه کار، سطح سواد، ساعت و ماه وقوع حادثه، علت بروز حادثه، اندام مبتلا، ناحیه آسیب دیده و نوع آسیب از پرونده بیماران استخراج و سپس داده ها تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته های پژوهش

     از 227 مصدوم، 1/18 درصد در سال 1389، 6/35 درصد در سال 1390 و 3/46 درصد در سال 1391 پذیرش شدند. 2/98 درصد آنان مرد و بیشترین سهم مصدومین(2/65 درصد) در دامنه سنی 36-17سال قرار داشتند. بالاترین نسبت حوادث در گروه کارگران ساختمانی(1/47 درصد) رخ داده است. اندام فوقانی بیشترین صدمه(69 درصد) را داشت و بیشترین نوع صدمه آسیب استخوانی(6/32 درصد) بود و بین نوع شغل، علت حادثه و اندام مصدوم رابطه معنی داری وجود داشت(به ترتیب P<0.0001 و P=0.01) ولی بین نوع شغل و آسیب رابطه معنی دار نبود(P=0.8).

    بحث و نتیجه گیری

    روند فزاینده بروز حوادث شغلی، شیوع بالای آن در مشاغل ساختمانی و رونق ساخت و ساز در خطه ساحلی کشور، ضرورت اتخاذ اقدامات جدی و پیشگیرانه جهت کاهش میزان بروز این گونه حوادث و پیامدهای ناگوار آن را گوشزد می نماید.

    کلیدواژگان: اپیدمیولوژیک، جراحات اسکلتی، عضلانی، اندام ها، حوادث شغلی، بیماران بستری
  • زینب محسنی، طاهره سیما شیرازی * صفحه 44
    مقدمه

    مطالعات نشان داده اند که کودکان دارای سندرم داون با وجود مشکل در مهارت های آگاهی از واج شناختی می توانند این مهارتهارا رشد دهند. هدف از پژوهش حاضر طراحی برنامه آموزش آگاهی از واج و بررسی تاثیر آن روی بهبود مهارت-های آگاهی از واج کودکاندارایسندرم داون است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تک موردی که از نوع A-B-A بود، 8 دانش آموز از بین دانش آموزان دارای سندرم داون مقطع ابتدایی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. بعد از طراحی برنامه آموزشی آگاهی از واج و استفاده از پرسش نامه اطلاعات فردی، آزمون آدمک هوش گودیناف و آزمون آگاهی واج شناختی، 36 جلسه 30 دقیقه ای برای هر آزمودنی برگزار شد که با رسیدن به معیار 80 درصد پاسخ صحیح در آیتم های تعمیمی مداخله پایان می یافت.
    یافته های پژوهش از طریق روش تحلیل چشمی و تعیین اندازه اثر تحلیل گردیده است.

    یافته های پژوهش

     یافته ها نشان داد که اندازه اثر مداخله در افزایش مهارت های آگاهی از واج در هر شش آزمودنی زیاد بوده است. هم چنین طبق تحلیل چشمی عملکرد آزمودنی ها بعد از مداخله افزایش یافت. این بهبود در مهارت ترکیب واجی سریع تر و در مهارت تقطیع واجی کندتر از سایر مهارت ها صورت گرفت. کمترین اندازه اثر در مهارت تقطیع واجی و بیشترین اندازه اثر در مهارت ترکیب واجی مشاهده شد.

    بحث و نتیجه گیری

    برنامه طراحی شده بر مهارت آگاهی از واج در دانش آموزان دارای سندرم داون تاثیر مثبت دارد و موجب افزایش این مهارت در آن ها می شود.

    کلیدواژگان: آگاهی واج شناختی، آگاهی از واج، برنامه آموزشی، سندرم داون
  • شهلا جنگی، علی اکبر شیرابادی، ستاره جانی، اصغر پوراسمعلی صفحه 53
    مقدمه

    هنردرمانی روشی خلاق برای رشد و ارتقاء سلامت جسمی، روانی و هیجانی اشخاص می باشد. متاسفانه، مطالعه ای در زمینه اثربخشی هنردرمانی در کاهش مشکلات روانی افراد دچار لکنت زبان یافت نشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی هنردرمانی بر پایه نقاشی درمانی در کاهش اضطراب کودکان دچار لکنت زبان انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    طرح پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی(پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل) بود. نمونه آماری شامل 30 کودک دچار لکنت زبان بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس از مراکز گفتار درمانی شهر تبریز انتخاب و افراد بصورت تصادفی به دو گروه به دو گروه مساوی آزمایش و کنترل تخصیص داده شدند (120=N). برای سنجش اضطراب، از آزمون اضطراب کودکان اسپنس(1997) استفاده شد. گروه آزمایشی طی 12 جلسه 30 دقیقه ای(دو بار در هفته) با نظارت درمانگر به نقاشی آزاد پرداختند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 19 انجام گردید و آزمون آماری تحلیل کواریانس یک طرفه استفاده شد.

    یافته های پژوهش

     نتایج بیانگر این بود که بین میانگین نمرات پس آزمون و پیگیری گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری وجود داشت (P<0.001).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که هنردرمانی بر پایه نقاشی درمانی، روش موثری در کاهش اضطراب کودکان دچار لکنت زبان می باشد. درمانگران می توانند از نقاشی درمانی در کنار دیگر روش های درمانی برای کاهش اضطراب این کودکان بهره ببرند.

    کلیدواژگان: هنر درمانی، نقاشی درمانی، اضطراب، لکنت زبان
  • محمدحسین اسماعیلی، بهناز حیدری، زینب چرم چی، طاهره درگاهی صفحه 61
    مقدمه

    داروهای بنزودیازپینی خواص ضد اضطرابی و فراموشی آوری دارند، در حالی که بتاکاربولین ها به عنوان اگونیست های معکوس گیرنده های آن ها از خود خواص اضطراب زایی و افزایش میزان یادگیری نشان می دهند. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات نوروهارمان بر ذخیره حافظه موش های مدل الزایمری ایجاد شده با استرپتوزوسین در مدل یادگیری احترازی غیر فعال انجام شد.

    مواد و روش ها

    48 سر موش نر نژاد ویستار(200 تا 250 گرم) به گروه های کنترل، استرپتوزوسین، الکل+استرپتوزوسین و نورهارمان+استرپتوزوسین تقسیم شدند. برای القای آلزایمر استرپتوزوسین(3 میلی گرم بر کیلوگرم، 10 میکرولیتر در هر طرف) به صورت دو طرفه به درون بطن های جانبی تزریق شد. دو هفته بعد موش ها در دستگاه احترازی غیر فعال، (50 هرتز، 1 میلی آمپر، برای 3 ثانیه) آموزش داده شدند. بلافاصله بعد از آموزش الکل یا نورهارمان(1، 2 و 4 میلی گرم بر کیلوگرم، داخل صفاقی) به موش ها تزریق شد. 48 ساعت بعد، تست به خاطرآوری انجام شد. مدت زمانی که طول می کشید حیوان وارد محفظه تاریک دستگاه شود، به عنوان معیار ذخیره حافظه اندازه گیری شد.

    یافته های پژوهش

     تزریق بعد از آموزش نورهارمان در دوز کم(1 و 2 میلی گرم بر کیلوگرم) ذخیره حافظه را در موش های الزایمری بهبود بخشید در حالی که دوز بالای آن(4 میلی گرم بر کیلوگرم) موجب اختلال بیشتر در ذخیره حافظه موش های الزایمری مدل استرپتوزوسین شد. به طوری که زمان حضور در ناحیه روشن قبل از ورود به ناحیه تاریک در گروه نورهارمان+استرپتوزوسین(2 میلی گرم بر کیلوگرم) به طور معنی داری بیشتر از گروه استرپتوزوسین بود(P<0.05).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، نوروهارمان در دوز کم به عنوان اگونیست معکوس گیرنده های بنزودیازپینی از طریق تحریک گیرنده های گابا ممکن است برای درمان بیماری الزایمری سودمند باشد.

    کلیدواژگان: نورهارمان، یادگیری احترازی غیرفعال، بیماری الزایمر
  • مراد نصری، نوش آفرین شکری، سعیده حیدری صفحه 68
    مقدمه

    منابع مالی بخش سلامت اندک و تقاضا برای خدمات پزشکی نامحدود است خدمات و تکنولوژی های جدید هم به بازار رقابت در این بخش اضافه شده اند که رشد روزافزون مصرف منابع سلامت را به دنبال دارد. آگاهی از نحوه تجویزها و تحلیل نقاط هزینه ساز می تواند به بهینه نمودن هزینه های بخش سلامت کمک کند. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی نحوه تجویز سی تی اسکن بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت در منطقه 4 کشوری در نیمه اول سال 1391 پرداخته است.

    مواد و روش ها

    حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان تعداد 2482 تعیین و از روش خوشه بندی، نمونه های مورد مطالعه از 26 مرکز پرتو پزشکی در 20 شهرستان انتخاب و تجزیه داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 و آزمون آماری ANOVA صورت گرفت.

    یافته های پژوهش

    نتایج نشان داد 84 درصد هزینه های سی تی اسکن در بخش دولتی بوده که سهم دانشگاه های علوم پزشکی 69 درصد و سهم بخش دولتی غیردانشگاهی 15 درصد بود. بیشترین میزان تجویزها به پزشکان متخصص با 5/87 درصد نسخ و 5/82 درصد کل هزینه های نسخ مورد مطالعه بود. 2/86 درصد نسخ مورد مطالعه توسط 10 گروه تخصصی تجویز شده اند. بیشترین تجویز به گروه داخلی مغز و اعصاب با 5/26 درصد فراوانی کل نسخ تعلق داشت. 7/68 درصد نسخ مورد مطالعه به صورت ساده و 3/31 درصد آن ها به صورت اسپیرال درخواست شده اند. 2/80 درصد درخواست ها و 8/67 درصد هزینه نسخ بدون کنتراست بود. سی تی اسکن مغز با 2/43 درصد بیشترین میزان فراوانی و بیشترین میزان هزینه ها را با 3/29 درصد به خود اختصاص داده است.

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه حاضر متغیرهای مالکیت مراکز ارائه کننده، نوع تخصص، رشته تخصصی، روش سی تی اسکن، نوع سی تی اسکن، تعداد اندام تجویزی و اندام انجام شده سی تی اسکن در میزان هزینه ها موثرند.

    کلیدواژگان: سی تی اسکن، هزینه، استان، منطقه 4، بیمه سلامت
  • لقمان کشاورز، ابوالفضل فراهانی، همت الله بسطامی، مرتضی رضایی صفحه 78
    مقدمه

    فرسودگی شغلی حالتی از خستگی جسمی، هیجانی و ذهنی است که به دلیل فشار مداوم و مکرر هیجانی ناشی از برخورد فشرده و دراز مدت با مراجعان به وجود می آید. فرسودگی شغلی بر اثر استرس شدید، مداوم و کنترل شده و زمانی که تقاضای محیط شغلی بیش از توانایی های شخصی فرد برای سازگاری یا موفقیت باشد به وجود می آید. هدف این مقاله در بررسی اثربخشی فرسودگی شغلی در ابعاد خستگی عاطفی، عملکرد شخصی، مسخ شخصیت و درگیری شغلی، از آموزش مولفه های سخت رویی می باشد. سخترویی به عنوان یک سازه شخصیتی چند مجهولی از سه مولفه کنترل، تعهد و چالش تشکیل شده است به اعتقاد کوباسا و همکاران افراد سختر فعال و هدفمندند و رویکرد آن ها بهزندگی با علاقه و هیجان است. هدف پژوهش حاضر، اثربخشی آموزش مولفه های سخت رویی بر فرسودگی شغلی است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه، از نوع نیمه تجربی است. جمعیت موردنظر تمام کارکنان کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران می باشند که در سال 93-1392 مشغول به کار بودند و تعداد آنها 117 نفر بود. روش نمونه گیری در این مطالعه تصادفی ساده و شامل 25 نفر (شامل 15 مرد و 10 زن) بود. در راستای هدف این پژوهش از پرسشنامه سخت رویی کوباسا، فرسودگی شغلی مسلش استفاده گردید. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18و با روش T وابسته و تحلیل کواریانس چند متغیره تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته های پژوهش

    تحلیل آزمون T در سطح 05/0 نشان داد که میانگین فرسودگی شغلی عوامل چهارگانه خستگی عاطفی، عملکرد شخصی، مسخ شخصیت، درگیری شغلی قبل و بعد از آموزش مولفه های سخت رویی تغییر پیدا کرده است. همچنین تحلیل کواریانس داده ها نشان داد که با توجه به میانگین مولفه های فرسودگی شغلی در آزمون نهایی با فاصله اطمینان 99 درصد می توان گفت که آموزش سخت رویی بر فرسودگی شغلی کارکنان موثر است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج، اهمیت نقش آموزش سخت رویی بر کاهش استرس و فرسودگی شغلی در محیط کار را نشان می دهند.

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، سخت رویی، کمیته ملی المپیک
  • عبدالرسول مولودی، فریدون سبزی، ناهید صالحی صفحه 90
    مقدمه

    علی رغم این که دایسکشن آئورت بیماری غیر شایعی می باشد ولی تشخیص دیررس آن تهدیدکننده حیات بوده و با مرگ و میر بالایی همراه است، اما درمان به موقع آن میزان بقاء این بیماری را به طور قابل توجهی افزایش می دهد. هدف از این تحقیق بررسی میزان شیوع و پیش آگهی این بیماری در جمعیت زنان در مرکز آموزشی، درمانی قلب و عروق امام علی(ع) می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی که طی سال های 90-1380 در مرکز آموزشی، درمانی قلب و عروق امام علی(ع) در شهر کرمانشاه انجام شده از تمام بیماران زنی که با تشخیص حادثه حاد کرونری بستری شده اند، 62 بیمار با تشخیص دایسکشن حاد آئورت طی سال های فوق تشخیص و از طریق پرسش نامه خاصی اطلاعات لازم جمع آوری شده و با نرم افزار SPSS vol.16 و با روش های آماری توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته های پژوهش

    در این بررسی از 14760 بیمار زن 62 بیمار با میانگین شیوع 8/2 درصد به ازای هر 100 هزار نفر در سال با تشخیص قطعی دایسکشن حاد آئورت بستری و تحت عمل جراحی قرار گرفته اند محدوده سنی بیماران 75-38 سالگی بوده با میانگین سنی 8±65 سال، در جمعیت مورد مطالعه 53 درصد بیماران سابقه بیماری فشارخون، 9/12 درصد بیماران سابقه اعتیاد به سیگار و بیماری فشارخون و 2/11 درصد بیماران سابقه بیماری دیابت و فشارخون داشته اند. شکایت اصلی بیماران در موقع مراجعه در 78 درصد موارد درد شدید سینه بوده است و تمامی بیماران اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک شده و از وسائل کمک تشخیصی 1/31 درصد از اکو از طریق مری TEE و 6/9 درصد آئورتوگرافی همراه با آنژیوگرافی کرونر 2/11 درصد از سی تی اسکن استفاده شده است. مرگ و میر بیمارستانی 1/16 درصد بوده است.

    بحث و نتیجه گیری

    دایسکشن حاد آئورت یک بیماری مهلک در زنان می باشد و با تشخیص زودرس و جراحی به موقع می توان به طور قابل توجهی از مرگ و میر بیماری کاست و موجب بهبود پیش آگهی در بیماران گردید.

    کلیدواژگان: دایسکشن حاد آئورت، عوارض، مرگ و میر، جنس زن
  • محمد جواد احمدی، سهند جرفی، افشین تکدستان، نعمت الله جعفرزاده حقیقی فرد صفحه 95
    مقدمه

    امروزه، خطرات بالقوه وجود فلزات سنگین سمی در محیط زیست برای سلامتی بشر به خوبی شناخته شده است. کادمیوم یکی از مهم ترین فلزات سنگین است که وجود آن در محیط های آبی نگرانی های بسیاری را به دلیل سمیت بالا در غلظت های پایین و قابلیت تجمع در بافت های زنده ایجاد کرده است. روش های مختلفی برای حذف فلزات سنگین مطالعه شده اما استفاده از جاذب های ارزان قیمت برای حذف این فلزات در سال های اخیر توسط پژوهشگران مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق حذف فلز کادمیوم توسط زئولیت طبیعی کلینوپتیلولیت مورد بررسی قرار گرفته است.

    مواد و روش ها

    آزمایشات به صورت ناپیوسته با زئولیت طبیعی کلینوپتیلولیت انجام گردیده است. برای تعیین ویژگی های زئولیت از میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM) و دستگاه پراش نگار اشعه(XRD) X استفاده شده است. تاثیر پارامترهای PH(2،4،6،8،10)، زمان تماس(30،60،90،120،150دقیقه)، مقدار جاذب(2/0،5/0،8/0،1،2 گرم) و غلظت یون فلزی(10،50،100 میلی گرم بر لیتر) بر کارایی حذف کادمیوم و ایزوترم جذب مورد بررسی قرار گرفته اند.

    یافته های پژوهش

    بر اساس نتایج به دست آمده از فرآیند جذب کادمیوم، pHبهینه برابر 6 با راندمان حذف 3/83 درصد و زمان تعادل 90 دقیقه با راندمان حذف 1/93 درصد به دست آمده است. همان طور که انتظار می رفت مقدار کادمیوم جذب شده با افزایش غلظت کادمیوم، کاهش یافت. از بین دو مدل ایزوترم لانگمویر و فروندلیچ، مدل لانگمویر، a.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داده است که زئولیت طبیعی کلینوپتیلولیت می تواند به عنوان یک جاذب کارآمد و ارزان جهت حذف کادمیوم از محیط های آبی به کار رود.

    کلیدواژگان: زئولیت طبیعی، جذب سطحی، کادمیوم، ایزوترم جذب
  • امید صادقی، غلامرضا عسکری، مرتضی نصیری، زهرا مقصودی صفحه 103
    مقدمه

    میگرن یک بیماری مزمن است که سالانه 6 درصد از مردان و 18 درصد از زنان را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری یک اختلال معمول در دوران کودکی و بزرگسالی می باشد. مطالعات نشان داده اند که دریافت ریبوفلاوین می تواند در کاهش علائم میگرن نقش مهمی داشته باشد. لذا، هدف مطالعه حاضر مروری بر پژوهش های انجام گرفته در زمینه ارتباط بین دریافت ریبوفلاوین و بروز علائم میگرن می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مروری با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی PubMed،Scopus، Science Direct و Web of Science و با استفاده از کلید واژه های:«migraine»، «headache»، «riboflavin» و «vitamin B2» صورت گرفت. در این مقاله مطالعات کارآزمایی بالینی، مقطعی، آینده نگر و گذشته نگر انتشار یافته بین سال های 1994 تا 2014 مورد بررسی قرار گرفتند. مطالعاتی که میگرن را با معیارهای IHS تشخیص داده و بر روی انسان انجام شده بودند وارد مطالعه شده و مقالاتی که به زبان غیر انگلیسی بودند و مطالعاتی که هدف اصلی آن ها سردرد بود از مطالعه خارج شدند.

    یافته های پژوهش

    از مجموع 76 مقاله یافت شده، تجزیه و تحلیل نهایی بر روی 7 مقاله صورت گرفت. مطالعات بررسی شده بر روی بزرگسالان نشان دادند که مکمل ریبوفلاوین در دوزهای بالا(400 میلی گرم) علاوه بر بهبود علائم، می تواند یک نقش پروفیلاکتیک یا پیشگیری کننده در پیشرفت حملات میگرنی نیز داشته باشد. مطالعات انجام شده در کودکان نشان داد که مصرف 400 میلی گرم ریبوفلاوین باعث بهبود علائم میگرن می گردد، اما دریافت دوزهای پایین تر آن مثل 200 میلی گرم و 50 میلی گرم، هیچ تاثیر معنی داری در علائم میگرن نداشت.

    بحث و نتیجه گیری

    ریبوفلاوین در دوزهای بالا(400 میلی گرم) احتمالا باعث کاهش علائم میگرن در بزرگسالان و کودکان می شود. اما به علت مطالعات اندکی که در این زمینه صورت گرفت، انجام مطالعات بیشتر توصیه می شود.

    کلیدواژگان: میگرن، سردرد، ریبوفلاوین، ویتامین B2
  • مرتضی شمسی، عبدالحسین دلیمی، افرا خسروی، فاطمه غفاری فر صفحه 111
    مقدمه

    بیماری اکینوکوکوزیس یکی از مهم ترین بیماری های مشترک بین انسان و حیوان در بسیاری از مناطق دنیا از جمله ایران است که توسط مرحله لاروی کرم اکینوکوکوس گرانولوزوس ایجاد می گردد. این انگل از تنوع ژنتیکی بسیار بالایی برخوردار است و شامل کمپلکسی از ژنوتیپ (استرین) های مختلف است. معمولا در مناطقی که بیماری آندمیک است، تنوع ژنتیکی نسبتا زیادی در انگل از لحاظ بیولوژی وجود دارد. تحقیقات انجام شده در مناطق مختلف دنیا نشان می دهد که تنوع ژنوتیپی و ماهیت کمپلکس اکینوکوکوس گرانولوزوس، بر چرخه زندگی انگل، مسیرهای انتقال، بیماری-زایی، آنتی ژنیسیتی، ایمنی زایی، پاسخ به داروها، همه گیر شناسی و کنترل این بیماری تاثیرگذار است. این مطالعه برای اولین بار با هدف تعیین ژنوتیپ ایزوله های گوسفندی و انسانی کیست هیداتید در استان ایلام انجام شد.

    مواد و روش ها

    تعداد 20 نمونه کیست هیداتید گوسفندی از کشتارگاه صنعتی ایلام و 10 نمونه انسانی از بیمارستان های شهرستان ایلام جمع آوری شد. پس از استخراج DNA ژنومی پروتواسکولکس ها، نواحی mitDNA NADH dehydrogenase subunit 1 (nad1) توسط PCR تکثیر و محصولات PCR با استفاده از روش PCR-RFLP آنالیز شدند.

    یافته های پژوهش

     بر اساس نتایج به دست آمده، اندازه قطعاتnad-1 تکثیر یافته، bp 550 بود. الگوهای قطعات به دست آمده از محصول PCR بعد از برش با آنزیم های AluI و RsaI نشان داد که تمامی نمونه ها، الگوی RFLP مشابه داشتند و با آنزیم HpaII نیز هیچ گونه برشی ایجاد نگردید.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که تشابه ژنوتیپی بین اندازه قطعات باندهای DNA اکینوکوکوس گرانولوزوس ایزوله های مختلف انسانی و گوسفندی با روش PCR-RFLP بیانگر وجود ژنوتیپ های متشابه انگل در منطقه ایلام است و حداقل یک ژنوتیپ از انگل حضور دارد که ژنوتیپ G1 یا همان استرین شایع گوسفندی متعلق به کمپلکس اکینوکوکوس گرانولوزوس سنسو استریکتو (G1-G3) می باشد.

    کلیدواژگان: اکینوکوکوس گرانولوزوس، ژنوتیپ، PCR، RFLP، ایلام
  • علی فیض الهی، پروانه دانش، سعیده حیدری، ماندانا ساروخانی، کورش سایه میری صفحه 120
    مقدمه

    اعتیاد یکی از مهم ترین آسیب های اجتماعی در کشور ما می باشد. برآورد تعداد معتادن در جامعه همواره مشکل و بحث برانگیز بوده است. هدف از این تحقیق، برآورد تعداد معتادان به مواد مخدر در شهرستان ایلام به روش صید-باز صید می باشد.

    مواد و روش ها

    با استفاده از پرسش نامه مبتنی بر چک لیست و شیوه نمونه گیری صید-باز صید داده ها از معتادان مراجعه کننده به مراکز درمانی و کمپ های ترک اعتیاد جمع آوری شدند. سپس با استفاده از توزیع احتمالی فوق هندسی تعداد جمعیت پنهان معتادان با فاصله اطمینان 95 درصد برآورد شد.

    یافته های پژوهش

    تعداد معتادان مراجعه کننده به کمپ های ترک اعتیاد در شهر ایلام 1713 نفر بود. با توجه به روش صید- باز صید، برآورد می شود که تعداد معتادان در این شهرستان حدود 7939 نفر(فاصله اطمینان 95 درصد: 6694 تا 9184 نفر) باشد. بنا بر این درصد معتادان نسبت به کل جمعیت 15 سال به بالای شهرستان حدود 10 درصد است. هم چنین دوره شروع مصرف مواد مخدر در بین معتادان شناسایی شده نشان می دهد که از شروع 28 درصدی در دهه 1370، در دهه 1380 به میزان فوق العاده نگران کننده 2/67 درصد افزایش یافته است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج کلی تحقیق بیانگر آن است که اعتیاد در شهرستان ایلام دارای روندی افزایشی است و رشد آن در دهه 1370 آغاز و در دهه 1380 سرعت گرفته و نوعی جا به جایی از مصرف مواد سنتی(نظیر تریاک) به سمت مواد مخدر جدید صنعتی و آشپزخانه ای(نظیر شیشه و کراک) در حال رخ دادن است.

    کلیدواژگان: برآورد تعداد معتادان، سوء مصرف مواد مخدر، روش صید، باز صید
  • فاطمه بازدار، توکل موسی زاده، محمد نریمانی، وحید احمدی صفحه 125
    مقدمه

    بیماری وسواس، علیرغم شیوع نسبی پایین آن، از جمله اختلالات روانی بسیار پیچیده و جالب است که عوامل مختلفی بر روی آن می تواند تاثیرگذار باشد. لذا هدف

    مقدمه

    اختلال وسواس از جمله اختلالات روانی بسیار پیچیده و جالب است که عوامل مختلفی بر روی آن می تواند تاثیرگذار باشد. لذا هدف پژوهش حاضر به منظور بررسی نقش سبک های تفکر، سبک های اسناد، خوش بینی و بدبینی در پیش بینی نشانه های اختلال وسواس صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه بیماران مبتلا به اختلال وسواس در شهر اردبیل که در سال 1391 به کلینیک های تخصصی روان پزشکی مراجعه کرده بودند، تشکیل می دهد. از این جامعه 40 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه وسواس فکری- عملی مادزلی، پرسش نامه سبک های تفکر استرنبرگ، پرسش نامه سبک های اسناد سلیگمن و پرسش نامه بازنگری شده جهت مندی زندگی استفاده شد. داده های پژوهش با روش آماری تحلیل رگرسیون چند متغیری و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته های پژوهش

     بر اساس نتایج به دست آمده تحلیل رگرسیون نشان داد که سبک های تفکر، سبک های اسناد و خوش بینی و بدبینی علائم وسواس را به طور معناداری پیش بینی می کنند. که بیشترین پیش بینی مربوط به متغیر خوش بینی و بدبینی بود.

    بحث و نتیجه گیری

    اختلال وسواس فکری- عملی و ابتلاء به آن باعث بروز مشکلاتی در خانواده برای بیماران می گردد و این نتایج بیانگر اهمیت نقش سبک های تفکر، سبک های اسناد و خوش بینی و بدبینی در شکل گیری و گسترش اختلال وسواس فکری- عملی است.

    کلیدواژگان: سبک های تفکر، سبک های اسناد، خوش بینی و بدبینی، وسواس فکری، عملی
  • امید علی غلامی، رضا جوروند، کاظمیه صادقی راد، زهرا غلامی، ماشاءلله شمسی زاد، غلام علی نورمحمدی صفحه 134
    مقدمه

    بازی های رایانه ای بخش عمده ای از اوقات فراغت دانش آموزان را پر می کنند. این بازی ها در صورت عدم رعایت احتیاطات لازم می توانند تاثیرات مخربی بر جسم و روح کودکان گذاشته و باعث ایجاد تغییراتی ساختاری در رفتار و هنجارهای آن ها شوند؛ مربیان بهداشت و پرورشی مدارس از افراد تاثیرگذار در حفظ سلامت جسمی و روانی دانش آموزان هستند؛ لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی آگاهی، نگرش و رفتار این گروه در خصوص تاثیر بازی های رایانه ای بر سلامت دانش آموزان اجرا شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی از نوع(kap Study)، یکصد مربی شاغل در مدارس راهنمایی حضور داشتند. انتخاب نمونه های این مطالعه با استفاده از روش نمونه گیری سیستماتیک، از سه شهرستان به نمایندگی استان ایلام صورت گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه محقق ساخته بود که روایی آن توسط متخصصین انجام شده و نمره پایایی آن با استفاده از test-retest و آزمون آلفای کرونباخ 769/0 بود. داده ها با استفاده از SPSS vol.18 و آزمون های آماری مناسب، تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته های پژوهش

     62 درصد شرکت کنندگان مرد و 80 درصد متاهل بودند. 52 درصد سابقه ای کمتر از 15 سال و 68 درصد دارای مدرک کارشناسی بودند. میانگین نمره آگاهی شرکت کنندگان 839/0±3/1و میانگین نمره نگرش آن ها 84/3±1/39 بود. ضمن این که میانگین نمره رفتار شرکت کنندگان در مطالعه نیز 03/1±86/1 بود.

    بحث و نتیجه گیری

    با وجود نگرش نسبتا مثبت، اگاهی و عملکرد مربیان در خصوص تاثیر بازی های رایانه ای بر سلامت دانش آموزان ضعیف است. به نظر می رسد مداخله آموزشی و تدوین مقررات اجرایی مناسب در مدارس می تواند راه گشا باشد.

    کلیدواژگان: بازی های رایانه ای، ارتقاء سلامت، مربیان، استان ایلام
  • محمد ماسپی، فاطمه قنبری، مجتبی داربویی، نورخدا صادقی فرد صفحه 141
    مقدمه

    بتالاکتاماز های کلاس B از جمله IMP و VIM که متالوبتالاکتاماز(MBL) خوانده می شوند، به دلیل هیدرولیز پنی سیلین ها، سفالوسپورین ها و کرباپنم ها(به استثنای مونوباکتام ها مانند آزترئونام)، مشکلات عمده ای برای درمان بیماری های عفونی به وجود می آورند. در این مطالعه، فراوانی ژن های متالوبتالاکتاماز blaIMP و blaVIM در سویه های ادراری سودوموناس آئروژینوزا در ایلام مورد بررسی قرار گرفتند.

    مواد و روش ها

    در مجموع 60 نمونه سودوموناس آئروژینوزا از آزمایشگاه مرکزی ایلام، جمع آوری گردید و با استفاده از روش های بیوشیمیایی تعیین هویت شدند. از روش دیسک دیفیوژن برای تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی سویه ها استفاده گردید. جهت شناسایی سویه های مولد MBL از روش دیسک دیفیوژن به عنوان غربالگری و از روش دیسک ترکیبی سفتازیدیم به تنهایی و در ترکیب باEDTA به عنوان روش تاییدی استفاده گردید. آزمون PCR این سویه ها با استفاده از پرایمرهای اختصاصی جهت بررسی ژن های blaIMP و blaVIM انجام شد.

    یافته های پژوهش

    در مجموع 17 سویه به روش دیسک دیفیوژن به سفتازیدیم مقاوم بودند که با روش ترکیبی تمامی این سویه ها به عنوان تولیدکننده MBL تشخیص داده شدند. از این تعداد 6 سویه با روشPCR، حاوی ژن blaVIM بود و هیچ کدام از سویه ها دارای ژن blaIMP نبودند. تمامی سویه ها دارای ژن VIM به آنتی بیوتیک های مورد مطالعه جز پیپراسیلین تازوباکتام مقاوم بودند.

    بحث و نتیجه گیری

    در این مطالعه blaVIM، ژن غالب در میان سویه های مقاوم به سفتازیدیم بود. با توجه به اهمیت سویه های مولد متالوبتالاکتاماز در بیمارستان ها، شناسایی سریع و ردیابی این سویه ها می تواند گامی مهم و اساسی در درمان و کنترل عفونت های ناشی از این سویه ها به شمار رود.

    کلیدواژگان: متالوبتالاکتاماز، سودوموناس آئروژینوزا، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • فروزان داوری فرد، شهرام مامی صفحه 149
    مقدمه

    مطالعات نشان داده است که ویژگی های شخصیتی وشیوه های فرزندپروری مادران در ابتلای فرزندان به اختلال های برونی سازی شده نقش دارند. هدف ازاین پژوهش مقایسه ویژگی های شخصیتی و شیوه های فرزندپروری مادران دانش آموزان دختر دوره ابتدایی دارای اختلالات برونی سازی شده و مادران دانش آموزان عادی بود.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه ی مادران دانش آموزان دختر دوره ی ابتدایی شهر ایلام که در سال تحصیلی 92-93 مشغول به تحصیل بودند. به منظور انجام پژوهش حاضر تعداد 57 دانش آموز (31 دانش آموز دارای اختلال برون سازی شده و 26 دانش آموز عادی) به شیوه نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه های ویژگی های شخصیتی و شیوه های فرزندپروری در اختیار آنها قرار گرفت تا توسط والدینشان تکمیل گردند. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها بوسیله نرم افزار SPSS نسخه بیست و آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته های پژوهش

     نتایج نشان داد که بین دو گروه مادران کودکان دارای اختلال برون سازی شده و عادی از نظر ویژگی های شخصیتی و شیوه های فرزندپروری تفاوت معنی داری وجود ندارد. به این معنی که ویژگی های شخصیتی و شیوه های فرزندپروری مادران کودکان دارای اختلالات برون سازی شده و عادی مشابه می باشند.

    بحث و نتیجه گیری

    ویژگی های شخصیتی و شیوه های فرزندپروری مادران عواملی موثردرابتلا کودکان به اختلالات برونی سازی شده می باشند. لذا با توجه به نتایج این پژوهش توصیه می شود این عوامل در هردو والد هم دختران و هم پسران دانش آموز مورد بررسی ومقایسه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، شیوه های فرزندپروری، اختلال برون سازی شده
  • سمیه عباسی، محمدرضا هادیان، مهدی عبدالوهاب، محمود جلیلی، شهره جلایی صفحه 159
    مقدمه

    اهمیت عملکرد اندام فوقانی در ایجاد استقلال فردی و انجام فعالیت های روزمره امری واضح است. در این راستا نقش زبردستی در برآورده کردن این نیاز مهم قابل بحث می باشد. از آن جا که پس از عارضه سکته مغزی مشکلات عمده ای در عملکرد دست به ویژه زبردستی حادث می گردد، تحقیق حاضر به بررسی تاثیر تمرینات مقاومتی پیشرونده بر قدرت و زبردستی اندام فوقانی در افراد همی پلژی بزرگسال پرداخته است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت مداخله ای بر روی 17 بیمار(با انجام مطالعه پایلوت و نظر مشاور آمار) همی پلژی بزرگسال پس از تایید روش های ارزیابی توسط کمیته اخلاقی TUMS صورت گرفت. پس از کسب رضایت و آشنایی فرد با نحوه انجام آزمون، قدرت ایزومتریک عضلات ابداکتور و اکستانسور شانه توسط ارزیابی دستی عضله(MMT) و قدرت عضلات Pinch توسط دستگاه پینچ گیج و قدرت عضلات Grip توسط دستگاه دینامومترجامار بر حسب کیلوگرم و میزان زبردستی توسط آزمون مینوسوتا بر حسب تعداد در 30 ثانیه ارزیابی و نتایج ثبت گردید. مراجعین از 6 هفته مداخله بهره بردند. میزان مقاومتی که به بیماران ارائه می شد، به وسیله وزنه های متصل به قرقره تنظیم می گردید. هر دو هفته افراد مورد ارزیابی قرار می گرفتند و با پیشرفت قدرت ایزومتریک عضلات مقاومت بیشتری در وزن وزنه ها ایجاد می شد.

    یافته های پژوهش

    بعد از اتمام دوره مداخله و ارزیابی نهایی، نتایج مطالعه حاضر نشان داد تمرینات مقاومتی پیشرونده منجر به بهبود معنادار متغیرهای قدرت ایزومتریک عضلات ابداکتور و اکستانسور شانه، قدرت Pinch و Grip و زبردستی شده است(P<0.001).

    بحث و نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که در توانبخشی افراد همی پلژی، جهت افزایش قدرت ایزومتریک عضلات ابداکتور و اکستانسور شانه، قدرت Pinch و Grip و نهایتا بهبود عملکرد دست، به ویژه زبردستی می توان از روش درمانی تمرینات مقاومتی پیشرونده بهره برد. مطالعات زیادی از روش مذکور، جهت افزایش توانمندی، چه در اندام فوقانی و چه در اندام تحتانی، بهره برده اند.

    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی پیشرونده، قدرت، زبردستی، همی پلژی
|
  • Mostafa Baranchi, Abdolreza Kazemi, Hamid Agha, Alinejad, Maryam Esfahani, Razieh Dabaghzadeh Page 1
    Introduction

    A variety of sports activities canlead to different immune and hormone responses in human body.The aim of presentstudy was to comparethe acute effects of endurance exercise (EE), resistance exercise (RE) and concurrent exercise (CE) on seruminterleukin-10 (IL-10)and cortisol concentrationand leukocyte numbers in active young men.

    Materials and Methods

    In this study twenty healthy and active young men (mean age: 21.69±2.66years old; BMI: 21.92±1.89; Fat%: 14.49±3.05)randomlyand voluntary wereclassified into three groupsincluding: Endurance activity (n=7), Resistance activity ((n=6), Parallel activity(n=7). Theprotocol of three activities simultaneously was performed during 45 minutessimultaneously. Serum concentrationsof IL-10and cortisol were measured by ELISA method and thenumbers of leukocytes were counted before, immediate and 1 hourafteractivity. Data were analyzedbyusing analysis of variance with Repeated-Measures,One-Way ANOVAand LSD post-hoc and Paired T testswith a significant levelp<0.05.

    Findings

    Serum levels of IL-10 in all three periods were significantly different between three types of exercise including Endurance, Resistance, Parallel exercises. Cortisol response showed significant differencesbetweenthree types of sport activity immediately after exerciseand 1 hour afterexercise. Also, the leukocytesnumbers showedsignificant differencesbetween three types of sport activityimmediately after exercise(p<0.05).

    Discussion & Conclusion

    IL-10,cortisol and leukocytesresponses to exercise are dependent ontype of exercise. Also, combination ofResistance and Endurance activitiescan lead to responses from both types of activity and it leads to adjustment of responses to some extent.

    Keywords: Interleukin, 10, Cortisol, Leukocyte, Type of sport activity, Active men
  • Vali Sarsangi, Hojat Kakaee, Hajar Poormorad, Hajar Forooghi Dehnavi, Ehsan Aboee, Aziz Rahimizade, Abbas Nasroolahi Page 12
    Introduction

    In the developed and modern world, all things are depended on complicated and risky technology. Hospitals are also among the high-risk areas that observances of safety considerations in different hospital section lead to reduce likely risk and lawsuits. Central heating system is like a hospital hearts that not only helps to create air conditioning but also helps to improve patient's condition. The aim of this study was to detection of hazards and risk assessment by ETBA method in central heating System in Kashan Shahid Beheshti hospital in 2013.

    Materials and Methods

    This case study was conducted in the Kashan shahid beheshti hospital central heating system in 2013. ETBA method was used to hazards identification and risk assessment. Required information for this study was collected by field observations, interview with staff and engineers, energy checklist, investigation of technical documents and available maps by investigation team.

    Findings

    overall, 8 energy and 35 potential risks were identified that among them, the risk of 12 hazards was estimated unacceptable, 20 risks was estimated unfavorable and 3 risks was estimated acceptable.

    Discussion & Conclusion

    regarding to high number of identified hazards and associated risks which is related to them it is necessary that corrective measures to be taken to reduce the risk of hazards level in this place.

    Keywords: Risk, Hazard, Risk assessment, ETBA, Central heating system
  • Nasim Babaknejad, Ali Asghar Moshtaghieh, Kahin Shahanipour Page 21
    Introduction

    Copper (Cu) is one of the most important heavy metals. Regarding to Cu importance and applications of this metal in medicine and industry, investigation of its impact on human life and disorders in different vital parameters would be necessary. This study investigates the toxicity impact of Cu on serum parameters related to renal function.

    Materials and Methods

    Adult male Wistar rats were divided into 3 groups. Copper chloride was daily injected to rats with amounts of 0.5 cc, 0.5 and 1.5 mg/kg of normal saline for control group intraperitoneally for three weeks. Then, Serum parameters of renal function (sodium, potassium, urea, creatinine and protein) were measured.

    Findings

    Exposure to copper chloride reduces the level of urea, sodium and protein and increases serum creatinine and potassium levels than the control group significantly. These impacts were dose-dependent as the amount of 1.5 mg / kg of copper chloride, created poisoning from this element has increased.

    Disscusion & Conclusion

    The findings of this study show that following the exposure with copper chloride, kidney function is impaired. Since copper has an important role in body function, more attention should be paid to this metal.

    Keywords: Toxicity, Copper, Renal function
  • Page 28
    Introduction

    Burnout defined as, feelings of loss of energy and powerlessness, hopelessness and helplessness. Quality is defined as the satisfaction of customer needs. This definition emphasized on organization's ability to determine the needs and demands of customers and fulfilling these needs. Perceived quality of service by patients can be transferred to nurses who are associated with patients.

    Materials and Methods

    This study is a descriptive-analytical cross-sectional study that performed on 100 patients and 100 nurses by simple sampling method. The instrument we used was a two-part questionnaire including Meslash and Jackson (1981) job burnout of nurse's questionnaire and SERVQUAL measuring the perception of quality of service standard questionnaire of Zdhml and Bytner (1996). The reliability and validity of questionnaire was confirmed and data were analyzed by using SPSS 21 software and Pearson correlation, simple linear regression, analysis of variance, Friedman's rank tests were used.

    Findings

    Patient’s perception from quality of service and its aspects affected on job burnout of nurses. Empathy (β=0/577, P<0/05), tangibility (β=0/486, P<0/50), assurance (β=0/472, P<0/50), reliability (β=0/144, P<0/50), responsiveness (β=0/225, P<0/50) have the most significant negative effect on job burnout of nurses respectively.

    Discussion & Conclusion

    To offer better services and attention to patients can provide their satisfaction and loyalty and prevent job burnout of nurses and employees.

    Keywords: Hospital, Job burnout, Servqual, Quality
  • Naser Janmohammadi, Aram Tirgar, Atekeh Babazadeh, Fatemeh Sarvi Page 36
    Introduction

    Although nowadays industrial development and development of technology has been background of human welfare, but occupational accidents are the potential adverse consequences that are considered as a serious threat for health. This study is aimed to epidemiologic study of bone and soft tissue injuries resulting from occupational accidents in hospitalized patients of Shahid Beheshti hospital.

    Materials and Methods

    In this cross sectional study all patients were entered to study who admitted at orthopedic section of Shahid Beheshti hospital in Babol city during 2010 – 2012 because of bone and soft tissue injuries resulting from occupational accidents. Information were including demographic characteristics, job, work experience, level of education, time and month of accident event, cause of accidents, affected limb, damaged area and type of injury were extracted from patient's files and then data were analyzed.

    Findings

    of 227 patients, 18.1% were admitted in 2010, 35.6% in 2011 and 46.3% in 2012. 98.2% were male and most of the victims (65.2%) were in the age range of 36-17years. The highest proportion of accidents occurred among construction workers (47.1%). upper limbs had a (69%) most damage and, Most of damage was bone damage (32.6%) and there was a significant relationship between the type of job, cause of accident and injured limb (P<0.0001 and P=0.01 respectively), but there was no significant relationship between type of job and injury (P=0.8).

    Discussion & Conclusion

    The increasing incidence of occupational accidents, the high prevalence in construction jobs and construction prosperity in coastal areas of the country highlighted the need to adopt preventive measures and to reduce the incidence of these adverse events and its consequences.

    Keywords: Epidemiology musculoskeletal, Limbs, Occupational accidents, Hospitalized patients
  • Zeinab Mohseni, Taherehsima Shirazi Page 44
    Introduction

    Studies have shown despite the difficulty inphonological awareness skills among those children with Down syndrome they can grow these skills. The aim of this study was to design of training program of awareness from phoneme and study of its impact on skills improvement of awareness from phoneme among children with Down syndrome.

    Materials and Methods

    In this single case study with A-B-A examine, eight students were selected among student with down syndrom in the first grade by available nonprobability sampling. After designing of training program of awareness from phoneme and use of personal information questionnaire, Goodenough draw-a-man IQ test and phonological awareness test, 36 sessions of 30 minutes was held for each subject that intervention was ended when it reach the criterion of 80% of correct answer in the generalize items. Data were analyzed by visual analysis method and determine of effect size.

    Findings

    Finding showed that effect size of intervention was high in increasing of awareness from phoneme skills in all six subjects. Also according to visual analysis, subjects operation increased after intervention. This improvement was faster in phoneme blending skill and in phoneme isolation skill was slower than other skills. Minimum effect size was observed in phoneme isolation skill and maximum effect size in phoneme blending skill.

    Discussion & Conclusion

    Designed program have a positive effect on phonemic awareness skills in student with Down syndrome and this program will enhance their skills.

    Keywords: Awareness of phonology, awareness from phoneme, Training program, Down syndrom
  • Shahla Jangi, Aliakbar Shirabadi, Setareh Jani, Asghar Pouresmali Page 53

    Introductin: Art therapy is a creative way to growth and promotion of people's physical, mental and emotional health. Unfortunately, we had no study about effectiveness of art therapy to reduce people's mental problems with stuttering. The present study performed to examine the effectiveness of art therapy based on painting therapy to reduce anxiety of children with stuttering.

    Materials and Methods

    This research was semi-experimental study (pre-test, post-test with control group). The Statistical sample included 30 children with stuttering that were selected with nonprobability method from speech therapy centers of Tabriz city and they were randomly allocated to two equal groups including experimental and control. (N=120). Spence children’s anxiety scale (1997) was used in order to assessment of anxiety, experimental group during 12 sessions of 30 minutes (twice per week) began free painting under the supervision of therapist. Data were analyzed by SPSS 19 software and one way ANOVA statistical test were used.

    Findings

    The results indicated that there was a significant difference between mean score of post-test and following of experimental and control groups (P<001).

    Discussion & Conclusion

    The results showed that art therapy based on painting therapy is an effective way to reduce anxiety of children with stuttering. Therapists can profit from painting therapy beside other treatment methods to reduce anxiety of these children.

    Keywords: Art therapy, Painting therapy, Anxiety, Stuttering
  • Mohammad Hossein Esmaeili, Behnaz Hidari, Zinab Charmchi, Taherea Dargahi Page 61
    Introduction

    benzodiazepine drugs notably have an anxiolytic and amnesic features, while β-carbolines as their receptors inverse agonists show effects of anxiety and increasing learning features. The aim of present study was to investigate the effects of Norharmane on memory retention of Alzheimer model rats induced with streptozotocin (STZ) in passive avoidance learning.

    Materials and Methods

    48 male wistar rats were divided into: control, STZ, STZ+ alcohol and STZ+ norharmane groups. STZ was injected bilaterally into lateral ventricles for induction of AD, (3 mg/kg, i.c.v, 10 μl on each side). Two weeks later, all rats were trained in the passive avoidance device (50Hz, 1mA, for 3sec). Alcohol (0.2ml) or Norharmane (1, 2, 4 mg/kg, Intraperitoneal) were injected to rats after training immediately. Retention test was done 48 hours later. The time to take the animal enters the dark chamber device measured as a standard memory.

    Findings

    Injection of Norharmane in low dose (1, 2 mg/kg) after training improve memory retention in Alzheimer's rats while Norharmane in high dose (4 mg/kg) lead to further impairment of memory retention in Alzheimer's rats of streptozotoc model. So that presence time in the light area before entering to dark area in the STZ+norharmane (2 mg/kg) group were significantly higher than STZ group (P<0.05).

    Discussion & Conclusion

    According to findings, Norharmane, as inverse agonists of benzodiazepine receptors in low doses may be useful through stimulation GABA receptors for Alzheimer's disease treatment.

    Keywords: Norharmane, Passive avoidance learning, Alzheimer, 's disease
  • Morad Nasri, Nosh Afarin Shakari, Saeedeh Haidari Page 68
    Introduction

    Financial resources in sector of health are limited and demands to medical services are unlimited, also new services and technologies have been added to competition market that was leads to growing in use of health resources. Awareness from prescription and analysis of costly points can help to optimize the costs of health care.

    Materials and Methods

    The present article examines the way of CT scans prescription in insured health insurance organization in zone 4 of country in the first half of 2012. Sample size was appointed by Morgan table and cluster method was used. Samples were selected from 26 medical radiation centers in 20 cities and data was analyzed by using SPSS software version 21.

    Findings

    The result of present study illustrated that 84% of CT scan costs were in governmental part that share of medical universities was 69% and share of other non-academic governmental part was 15%. Most rates of prescriptions given to specialists with 87.5% prescriptions and 82.5% of total cost of prescriptions were studied. 86.2% of prescriptions were prescribed by 10 specialists. Most of prescriptions were belonged to neurology group with frequency equal 26.5% of total prescriptions. 68.7% of prescriptions have been requested simply and 31.3 % of them have a spiral request. 80.2% requests and 67.8% of prescriptions cost were without contrast. Brain CT scan have allocated the most frequency (43.2%) and costs (29.3%).

    Discussion & Conclusion

    Acquisition of manufacturer centers variables, type of professions, specialty, CT scan method, type of C T scan, the number of prescribed limb and the number of limb which CT scan have been done on it are effective in costs.

    Keywords: CT scan, Cost, Province, Zone 4, Health insurance
  • Loghman Keshavarz, Aboulfaz Farahani, Mortezal Rezaee Soufi, Hematollah Bastami Page 78
    Introduction

    The burnout is a state of physical, emotional and mental fatigue that arise due to emotional unceasing and repeated pressure resulting from intensive and long term contact with clients. Burn out happen as a result of severe stress, constant and controlled and also when the demand of working environment is more than the personal abilities for adjustment or success. The aim of this article was to study effectiveness of burnout in emotional exhaustion, personal performance, depersonalization, and job involvement dimensions components of hardiness. Hardiness as a simultaneous personality construct has composed of three components (control, commitment and challenge). Kobasa et al believed that people who work harder than others they are active and targeted and their approach to life is with interest and excitement. The aim of this research is the effectiveness of hardiness components training on burnout.

    Materials and Methods

    117 personnel participated in this quasi-experimentalis study. The population was consists of all Olympic national committee personnel of the Islamic Republic of Iran who employed in 2013-2014. 117 employees were selected by simple random sampling (including 15 males and 10 females). According to purpose of this study, Kobasa's hardiness and Meslesh's burnout questionnaire were used. SPSS 18 software was used and Data were analyzed by using dependent T-method and multivariate covariance analysis.

    Findings

    T-test analysis in level 5% showed that mean burnout of four factors including: emotional exhaustion, personal performance, depersonalization, and job involvement has changed before and after hardiness component training. Furthermore, The covariance analysis showed that regarding to mean of burnout components in final test with 99% confidence interval, we can say that hardiness have an influence on personnel burnout.

    Discussion & Conclusion

    Results illustrated that the importance of hardiness training on reducing of stress and burnout in working environment.

    Keywords: burnout, hardiness, Olympic National committee
  • Abdoulrasoul Moloudi, Feridoun Sabzi, Nahid Salehi Page 90
    Introduction

    In spite of low prevalence of aortic dissection but delay in diagnosis and treatment usually related with high mortality rate. Otherwise immediate surgical Treatment, survival rate of this disease is increasing dramatically. The aim of this study was to investigate the prevalence and outcome of acute aortic dissection in female patients in Imam Ali heart hospital.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional descriptive study, during the years 2001-2011 all female patients admission with acute coronary syndrome were evaluated and 62 female patients diagnosis of aortic dissection with acute aortic dissection evaluated through questionnaire and SPSS 16 soft ware and descriptive statistics were analyzed.

    Findings

    In this cross- sectional study 62 female patients with aortic dissection have been studied, average out breaks in Kermanshah was 2.8% per 100000 people in year. The mean age was 65.8 years. 53% has history of Hypertension, 12.9% has smoking with Hypertension and 11.2% has history of diabetes with Hypertension. During admission 78% has sever chest pain, and trans thoracic echocardiography was done for diagnosis of all the patients, another diagnosis was done with TEE(trans esophageal echo) 31.1% CT scan 11.2% angiography 9.6% over all mortality rate of patients during hospitalization was 16.1%.

    Discussion & Conclusion

    Acute aortic dissection is highly lethal disease in women which early and rapid diagnosis and treatment may results excellent prognosis.

    Keywords: Aortic dissection, Mortality, Complication, Female
  • Mohammadjavad Ahmadi, Sahand Jarfi *, Afshin Takdastan, Nematollah Jafarzadeh Page 95
    Introduction

    Nowadays, potential risks have been well known for human health which associated with toxic heavy metals in environment.Cadmium is one of the most important heavy metals that its presence in aquatic environment have created many concerns due to high toxicity at low concentrations and the ability to accumulate in living tissues. several methods have been studied to remove of heavy metals but, using low prices absorbents has been considered by researchers to remove these metals in recent years. in this research, we will study cadmium removal by natural clinoptilolite zeolite. Material s &

    Methods

    The experiments were conducted with natural zeolite discontinuous. To determine the characteristics of zeolite, Scanning Electroni Microscop (SEM) and X-ray diffraction Device (XRD) have been used. effect of some parameters have studied on efficency of cadmium elimination and adssorption isotherms, including: PH (2,4,6,8,10), contact time (30, 60, 90, 120, 150 min), adsorbant dosage (0.2,0.5,0.8,1,2 gr) and mtetal ion concentration (10, 50, 100 mg/L).

    Findings

    According to absorption of cadmium process results, The optimum PH was equal 6 with removal efficencies of 83.3% and equiliberium time of 90 minuts with removal efficencies of 93.1%,. As expected, The amount of absorbed cadmium ereduced by increasing the concentration of cadmium. Between both models Langmuir and Freundlich isotherm, Langmuir model have described cadmium adsorption of cadmium on the adsorbent better than Freundlich.

    Discussion & Conclusion

    The results of current study have indicated that natural linoptilolite zeolite can be used as an efficient and I nexpensive absorbent to elemination of cadmium in aquatic environments.

    Keywords: Natural zeolite, Adsorption, Cadmium, Adsorption isotherms
  • Omid Sadeghi, Gholamreza Askari, Morteza Nasiri, Zahra Maghsoudi Page 103
    Introduction

    Worldwide, migraine is a chronic disease that it annually affects 6% of men and 18% of women. It is a common disorder in childhood and adolescence periods. Studies have indicated that riboflavin intake can play important role in reduction of migraine symptoms. Therefore, the purpose of present study was to review the researches which conducted in field of relationship between riboflavin and symptoms of migraine.

    Materials and Methods

    This systematic review was conducted by searching on PubMed, Scopus, Science Direct and Web of Science data bases and using keywords including: “migraine”, “headache”, “riboflavin” and “vitamin B2”. In this article, we were reviewed clinical trial, cross-sectional, retrospective and prospective studies which published during 1994 to 2014. Inclusion criteria were studies that diagnosed migraine with IHS criteria and they were performed on human, and exclusion criteria included non-English language articles and studies that investigated headaches as the main aim.

    Findings

    of 76 articles we found, the final analysis was based on 7 articles. Investigated studies on adults showed that riboflavin supplementation in high dose (400 mg) not only improve the migraine symptoms, but also have a prophylactic or preventive role in development of migraine attacks. Studies that were performed among children showed that taking 400 mg riboflavin improve migraine symptoms, but taking lower doses such as 200 or 50 mg, showed no significant effect on migraine symptoms.

    Discussion & Conclusion

    Riboflavin in high-doses (400 mg) probably reduces migraine symptoms both among adults and children. But due to few studies in this field, further studies are recommended.

    Keywords: Migraine, Headache, Riboflavin, Vitamin B2
  • Morteza Shamsi, Abdolhossein Dalimi, Afra Khosravi, Fatemeh Ghafarifar Page 111
    Introduction

    Echinococcosis disease is one of the most common diseases of human and animals in many parts of the world, including Iran, which is caused by larval stage of Echinococcus granulosus. This parasite has a high genetic diversity and including a complex of different genotypes (strains). Usually in areas where disease is endemic, there is a relatively high genetic diversity in parasite biologically. Studies in different parts of the world demonstrate that genotype variation and the nature of E.granulosus influenced on the life cycle of parasite, transmission routes, pathogenesis, and antigenicity, immunogenicity, response to medication, epidemiology and control of the disease. The aim of present study was to determination of genotype isolates of human and sheep hydatid in Ilam province for the first time.

    Materials and Methods

    20 hydatid cyst samples were collected from sheep Ilam Industrial slaughterhouses and 10 human samples from Ilam hospitals. After DNA extraction of protoscoleces, mitDNA NADH dehydrogenase subunit 1 (nad-1) areas was amplified by PCR and the PCR products were analyzed by PCR-RFLP.

    Findings

    Based on the results which obtained, the size of proliferative nad-1 products was 550 base pairs. Patterns of parts which obtained from PCR products after cutting by AluI and RsaI enzymes showed that all samples had a similar RFLP pattern but HpaII enzyme did not cut any region and had no change in fragment size.

    Discussion & Conclusion

    The results of this study indicated that genotypic similarities between the size of DNA bands of E. granulosus from human and sheep isolates with PCR-RFLP method indicated the occurrence of similarities genotypes of E.granulosus in Ilam region. There is at least one genotype of parasite, which belongs to E. granulosous sensu stricto (G1-G3) complex.

    Keywords: Echinococcus granulosus, Genotypes, PCR, RFLP, Ilam
  • Page 120
    Introduction

    Addiction is one of the most important psychosocial injuries in our country. Estimation of number of addicts in communities have always been a difficult and and controversies. The aim of the present was to estimation of number of addicts to drug abuse addicts by using capture-recapture method in Ilam city.

    Materials and Methods

    Data were collected by using questionnaire based on check list and capture-recapture method from addicts referring to addiction treatment centers and camps. Then, geometric probability distribution was used to estimate the number of hidden population of drug users with 95% confidence interval.

    Findings

    There were 1713 addicts in recovery campuses in Ilam city. According to capture recapture methods, it is estimated that the number of addicts in this city is within 7939 people (95% CI: 6694-9184). So, percent of drug users than total population 15 years and over of the city was estimated 10%. Also, the use of drugs among identified addicts illustrated that use of drugs was started with 28% in the 70s and in 80s have increased to extremely alarming rate of 67.2%.

    Discussion & Conclusion

    The overall results of the study indicate that addiction has an increasing trend in Ilam and its growth in was began in 1370s and accelerated in late 1380s and a shift is happening from use of traditional materials (such as drugs) to the new drugs, industrial and kitchen (such as glass and crack).

    Keywords: Estimation of number of addicts_Drug abuse_Capture – recapture method_Ilam
  • Fateme Bazdar, Tavakol Mousazadeh, Muhammad Narimani, Vahid Ahmadi Page 125
    Introduction

    Obsessive-compulsive disorder, despite its relatively low prevalence of mental disorders among the most complex and interesting. that many factors can influence on it. The current study was Role of Styles of thinking styles and attributional styles and optimism and pessimism in the prediction of obsessive-compulsive disorder.

    Materials and Methods

    This was a correlation study and consisting of all patients with obsessive-compulsive disorder referring to psychiatric clinics, from Ardabil in 1391. Thee xact figures werenot accessible. Among this population, forty patients having OCD were selected. In order to collect data, OCD questionnaire, Maudsley practical, Sternberg thinking style questionnaire, Seligman attribution style questionnaire, were applied and the revised and life directional questionnaire.

    Findings

    The collected data multiple regression analysis. The conclusions indicated that depicted that there is a significant correlation among thinking styles, instruments, and attributional styles, optimism and pessimism which predict obsessive-compulsive symptoms. The most predictive variables were optimism and pessimism, respectively.

    Discussion & Conclusion

    Obsessive disorder it causes problems in family practice and risk for patients. These results demonstrate the prominent role of thinking styles, attribution styles, optimism and pessimismin forming and developing compulsive thought which ispragmatic.

    Keywords: Thinking styles, Attributional styles, Optimism, pessimism, Obsessive compulsive disorder
  • Omid Ali Gholami, Reza Joorvand, Kazemiye Sadeghirad, Zahra Gholami, Mashalla Shamsizad, Gholam Ali Noormohammadi Page 134
    Introduction

    Computer games are a major part of leisure time for students. In case of not observing the necessary precautions, these games can have a devastating impact on children’s body and soul, causing structural changes in the behaviour and norms.Health educators of each school are the most influencing peopleto maintain physical and mental health of children. Therefore, this paper is aimed to study Knowledge, attitudes and behaviour of this group about the effects of computer gameson the health of students.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional studyof kap Studytype, one hundred educators employed in middle schools were attended. Selecting the samples were done using systematic sampling of specimens from three cites aspresentersof Ilam province. The data collection tool was a questionnaire whose validity was conducted by specialists and itsreliability score was 0.769 based ontest-retest andCronbach's alpha. The data were analysedusing SPSS18 and appropriate statistical tests.

    Findings

    62% of participants were male and 80% were married. 52% have had less than 15 years history and 68% hadbachelor degree. Mean knowledge score of participants was1.3± 0.839 and the mean attitude score was 39.1± 3.84, respectively. While the average behaviourscore of the study participants also was 1.86±1.03.

    Discussion & Conclusion

    Despite the relatively positive attitude, knowledge and practice of educators about the impact of computer games on children's health is poor. It seems appropriate intervention and regulation enforcement in schools can be a helpful way.

    Keywords: Computer games, health promotion, educators, Ilam
  • Mohammad Maspi, Fatemeh Ghanbari, Mojtaba Darboie, Noorkhoda Sadeghifard Page 141
    Introduction

    class B beta-lactamases such as IMP and VIM that read metallo-β-lactamase(MBL), due to the hydrolysis of penicillins, cephalosporins and carbapenems for the teatment of infectious diseases, major difficulties create. In study, the prevalence of MBL blaIMP and blaVIM genes in urinary isolates of Pseudomonas aeruginosa were investigated in ilam province.

    Materials and Methods

    A total of 60 strains of P. aeruginosa Central Laboratory of ilam, were collected and were identified using biochemical methods Antibiotic susceptibility testing by the disk diffusion method(Kirby-Bauer) forantibiotics cefepiem, ceftriaxone, Aztreonam, gentamicin, amikacin, ciprofloxacin, ofloxacin, ceftazidime, piperacillin tazobactam and imipenem was performed. Then strain insensitive to ceftazidime, the method Ceftazidime - EDTA Combined disk synergy test(CDST-CAZ) Was used to detect MBL-producing strains. The PCR test strains using specific primers for blaIMP and blaVIM genes was investigated.

    Findings

    A total of 17 strains were resistant to ceftazidime. With method CDST all strains non-susceptible to ceftazidime, were MBL-producers. PCR and sequencing methods proved that 6 isolates were positive for blaVIM genes, whereas none were positive for blaIMP genes. All isolates that were positive for VIM gene were resistant to all antibiotics studied except piperacillin tazobactam.

    Discussion & Conclusion

    In this study, blaVIM dominant gene in P. aeruginosa urinary strains resistant to ceftazidime was administrative. Given the importance of MBL-producing strains in hospitals, rapid detection of these strains could be crucial step in the treatment and control of infections caused by these strains is considered.

    Keywords: MBL, Pseudomonas aeruginosa, Antibiotic resistance
  • Forouzan Davarifard, Shahram Mami Page 149
    Introduction

    Studies have been shown that mothers personality characteristics and parenting styles have important role in externalizing disorder of offspring. The purpose of present research study is comparison of personality characteristics and parenting styles of elementary school girls students mothers with externalizing disorder with mothers of normal students.

    Materials and Methods

    The population of this research include all mothers of Ilam elementary school girl students who have studied in 93-92 school year. To selected by the multi-stage cluster sampling method and given them the personality characteristics and parenting styles questionnaires so that were completed by their mothers. After collecting data, They were analyzed by SPSS software and multivariate analysis of variance test.

    Findings

    The results shows there was no significant differences in terms of personality characteristic and parenting styles between the mothers of girl student with externalizing disorder and mothers of normal girl students. It means that the personality characteristics and parenting styles are similar for both of them.

    Discussion & Conclusion

    According to results of this study, it is recommended that personality characteristics and parenting styles of parents in both genders with externalizing disorder comparison together.

    Keywords: Personality characteristics, parenting styles, externalizing disorder
  • Somaye Abbasi, Mohammadreza Hadian *, Mehdi Abdolvahab, Mahmood Jalili, Shohre Jalaie Page 159
    Introduction

    Importance of upper limb function is clear in creating individual autonomy and daily activities. In this context, the role of dexterity is debatable in meeting of this important requirement since; after stroke major problems are occurred in hand function in particular dexterity. The present study, studied the effect of progressive resistance exercise on strength and dexterity of upper limb among adult hemiplegic patients.

    Materials and Methods

    This interventional research was performed on 17 adult hemiplegic patients after approving by TUMS ethical committee. After consent and introducing of test method, isometric strength of shoulder extensor and abductor muscles was evaluated by manual muscle assessment (MMT) and Pinch muscles strength by Pinch Gauge and Grip muscles strength by Jamar Dynamometer in kilograms and dexterity rate was evaluated by Minnesota manual dexterity test based on number in seconds and the results were recorded. Clients benefited from 6 intervention weeks. The resistance was offered to patients was set by weights which were attached to pulley. They were evaluated every two weeks and with the isometric muscle strength development more resistant is created in sinkers weight.

    Findings

    Results of this study showed that, after intervention period, progressive resistance exercises led to significant improvements in shoulder abductor and extensor muscles isometric strength, Pinch and Grip muscles strength and dexterity variables (P =0 / 000).

    Discussion & Conclusion

    Present study showed that in rehabilitation of hemiplegia, to increase shoulder extensor and abductor muscles isometric strengths, Pinch and Grip muscles strength and finally improvement of hand function, especially dexterity can utilize in treatment of progressive resistance exercises.

    Keywords: Progressive resistance exercises, Strength, Dexterity, Hemiplegia